GRAV Scurt-circuit la METROU. Călătorii au fost evacuaţi

63
Un autoturism modificat pentru traficul pe sina de metrou se deplaseaza pe magistrala 4 in timpul vizitei efectuate de ministrul Anca Boagiu (nu se afla in imagine) la statiile de metrou Pajura si Parc Bazilescu, in Bucuresti, vineri, 15 aprilie 2011. OCTAV GANEA

Circulaţia trenurilor a fost oprită pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe ambele sensur din cauza unei garnituri care a rămas blocată în tunel, în zona staţiei Eroilor. Călătorii au fost evacuaţi în siguranță, iar directorul general al Metrorex şi directorul de exploatare, au fost demiși.

Un tren de metrou s-a oprit, în această dimineață, din cauza unui scurt circuit, la aproximativ 200 metri de staţia Eroilor, sensul dinspre Politehnica. Călătorii au fost evacuați de echipele Metrorex. Circulația metrourilor a fost oprită în zonă, pe ambele sensuri.

 Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis pe directorul general al Metrorex şi pe directorul de exploatare. Va fi efectuată şi o anchetă condusă de un secretar de stat.

Incidentul a avut loc la ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1.

Potrivit Brigăzii Poliţiie Rutiere, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon, pe şina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii) şi a produs un scurt circuit.