Replici dure din partea lui Liviu Dragnea pentru președintele României

61

Klaus Iohannis a solicitat coaliției de guvernare să renunțe la politica fiscală promovată, pe care a numit-o o ”țopăială fiscală”, din care nu câștigă nimeni.

Despre „țopăiala fiscală bugetară” denunțată de Iohannis, Dragnea a spus că „nu are limbajul colorat al președintelui”, atunci când a fost întrebat despre acest lucru.

Liviu Dragnea, a comentat vineri declarațiile președintelui, întrebat cum comentează declarațiile lui Iohannis potrivit cărora un român cu salariu mediu brut va câștiga 3 lei după marea „revoluție fiscală”.

”Îmi asum faptul că n-am reușit să fiu la televizor, când a fost conferința de presă, dar am citit ulterior. Eu nu am văzut-o ca pe o critică. Am văzut-o ca pe o încercare de a prezenta o analiză, spunând ulterior că nu există o analiză proprie. Nu există niciun motiv ca măsurile fiscale respective să nu se mai adopte. Absolut niciuna. Sunt măsuri care aduc numai bine. Am vorbit cu mediul de afaceri, am vorbit cu companii foarte mari, cu companii mici. Nu sunt bulversate din acest motiv.

Până acum ceva timp se vorbea că se pierde la salariu. Ieri, domnul președinte a spus, nu am văzut-o ca o critică, el susține măsurile noastre. Până acum ceva timp se spunea că salariații vor pierde la salarii, acum se spune că vor crește salariile. Da, va crește salariul net, este o măsură care aduce beneficii, am spus mereu că angajatorul nu va plăti mai mult, salariatul nu va primi mai puțini bani, ba, dimpotrivă, va primi puțin mai mulți bani, în schimb vor fi contribuțiile sociale mai mari în contul angajatului și o simplificare serioasă la mediul de afaceri”, a spus Dragnea.