Au jucat la două capete, dar li s-a înfundat la DAJ

240

Joi, reprezentanții Direcției Agricole i-au luat la bani mărunți pe producătorii agricoli din piața Zahana.

Din cei 80 de fermieri, trei nu au putut să facă dovada întregii mărfi. Așa că, astăzi, la prima oră, la poarta fermelor acestora au apărut  inspectorii DAJ Olt. Astfel că s-a constatat că doi fermieri dețineau atât atestat de producător , cât și societate comercială.

“Am constatat că aveau atât societate comercială, cât și atestat. Soțul avea pe numele său societate comercială, iar doamna era producător. Așa că le-am pus în vederea ca până luni să părăsească sectorul producătorilor și să se mute în cel al comercianților. Sau dacă nu, să ocupe două mese, dar produsele să corespundă”, a declarat pentru Realitatea Oltului, Ion Anuța, director DAJ OLT.

 Cei doi fermieri erau din Curtișoara și Scornicești. Piața Zahana este cea mai aglomerată piață agroalimentară din oraș, iar aici războiul dintre producători și comercianți pentru o masă cu vad bun se dă de ani buni. Din cauza aceasta mulți producători agricoli cu ștate vechi au renunțat să își mai vândă produsele în piețele din Olt, așa că preferă să meargă la Sibiu sau în capitală. Odată cu lege piețelor, comercianții recurg la orice tertip să ajungă în zona producătorilor. Doar așa mai pot păcăli cumpărătorii care vor marfă românească. Legea piețelor prevede ca 40% din spațiu să fie destinat producătorilor, așa că “războiul” dintre producători și comercianți continuă .