Termoizolarea blocurilor din Scorniceşti, pe fonduri europene, supusă dezbaterii publice

323

Edilii din Scorniceşti vor accesa fonduri europene pentru a demara noi investiţii, printre care şi izolarea termică a blocurilor. Iniţiativa va fi supusă dezbaterii publice.

„Cred că merităm mai mult! Astăzi, am avut discuţii cu specialişti în domeniul accesării de fonduri europene şi am ajuns la concluzia că o prioritate atât pentru Primaria Scorniceşti cât şi pentru cetăţenii localităţii este reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. În acest sens o să invit cetățenii din blocurile care fac obiectul acestui proiect, zilele următoare, la o dezbatere publică”, a anunţat viceprimarul Daniel Tudor.

Accesarea de fonduri europene este singura soluţie a admninistraţiei orăşelului de pe Plapcea de a demara investiţii, bugetul local fiind şi în acest an prea mic pentru nevoile comunității. Banii comunitari vor fi solicitați pentru două proiecte ce vizează construirea unei baze sportive moderne în zona fostului stadion și termoizolarea primelor blocuri din oraș.

https://realitateaoltului.ro/2017/04/05/primaria-scornicesti-vrea-bani-de-la-ue-si-guvern-investitiile-au-ca-scop-mentinerea-in-viata-a-orasului/

Izolarea termică a blocurilor îi împarte pe locuitorii oraşului în două, unii care consderă că investiţia este necesară, alţii care văd alte priorităţi pentru oraş. „Acoperisurile blocurilor cred ca este important.pentru ca majoritatea sunt pe cale sa se prabuseasca sau blocurile cu terasa .apa se infiltreaza prin pereti ajungand pana la parter si ajungand pana la tabloul de curent.se stie lucrul asta dar nu sa facut niciodata nimic in privinta asta.cum ati ales care sunt blocurile „norocoase”?vreti sa faceti o plimbare prin”oraselul minunat”?faceti plimbarea pe jos si uitati-va la toate blocurile ca sunt prapadite.mai rau ca in uricani,petrila zona miniera.toata lumea cand aude de scornicesti”city” intreaba de cum se traieste in orasel.a facut nea NICU PARADIS in acest orasel?cred ca televiziunile ar trebui sa vina sa faca documentare pe seama oraselului.sa arate cum este si cum se traieste .ce sa distrus si de cine.cine a”ruinat”putem spune totul in acest orasel.auzisem acum ceva timp ca somajul este aproape inexistent in scornicesti.pffff…..iesiti si priviti tot”centrul”dimineata si atunci vedeti ceea ce eate adevarat.”, şi-a spus părerea Bozz Geanny pe o reţea de socializare.

Cândva o localitate înfloritoare, oraşul în care s-a născut Nicolae Ceauşescu a decăzut constant după evenimentele din decembrie 1989. Nimic din ceea ce poţi vedea astăzi la Scorniceşti nu mai aduce aminte de oraşul înfloritor de acum aproape trei decenii. Pe vremuri, aici existau sere, crescătorii de pui şi porci, carmangerii, fabrici de lapte, unt, brânză, pâine şi bere. Acum puterea economică a oraşului este aproape inexistentă. Există o carmangerie, câteva firme micuţe de confecţii şi două complexe comerciale. Oraşul seamănă cu unul de pe Valea Jiului. În trecut era extrem de căutat de tinerii dornici de muncă şi un salariu peste medie, iar acum a ajuns aproape pustiu. Echipa de fotbal nu mai există, stadionul, altădată mândria oraşului, a ajuns o ruină, iar formaţia de căluşari se chinuie să ducă mai departe acest dans emblematic.