Mierea – bombă calorică sau medicament minune pentru slăbit?

103

Mierea este utilizata inca din Antichitate datorita virturilor sale extraordinar de benefice pentru corpul uman. Mierea contine apa biologica si zaharuri ca fructoza, glucoza, maltoza si zaharoza, vitamine, minerale, de ceruri, de enzime care-i dau o valoare terapeutica uriasa.

Mineralele care se gasesc in miere intr-o forma usor asimilabila de catre corpul uman sunt foarte numeroase: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, dar si cantitati foarte mici de seleniu, crom si iod.

Expertii in nutritie spun ca mierea este un aliment care poate lupta cu grasimea corporala si este o alternativa sanatoasa la zahar. Mierea te poate ajuta sa diminuezi numarul caloriilor din fiecare zi si sa scapi de kilogramele acumulate in plus.

Dieta cu miere

De aceea, este recomandat sa consumi cate un pahar de apa calda cu miere in fiecare zi, deoarece acest amestec este foarte bun in scopul imbunatatirii digestiei si daca vreti sa pierdeti in greutate.

In cazul in care doriti ca arderea grasimilor sa fie si mai rapida, este bine sa inlocuieste apa cu ceaiul verde. Trebuie spus ca mierea are numeroase beneficii pentru sanatate, insa totusi in clipa cand o alegi, asigura-te ca nu este prelucrata.

Amestecul de miere si scortisoara, util pentru arderea grasimilor

De exemplu, mierea, cat si scortisoara au proprietati uimitoare, in cazul in care se folosesc impreuna in alimentatie, ca urmare a elementelor pe care le contine fiecare: vitamine, substante minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanti.

Daca le veti combina si veti urma o dieta pe baza de miere si scortisoara, veti ajunge sa pierdeti circa 2 kilograme saptamanal, fara a va modifica regimul alimentar.