Florin Iordache îl contrazice pe președinte în privința legilor ”ciopârțite”

42

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat joi procedura de modificare a legilor justiţiei, despre care a afirmat că sunt “ciopârţite”.

Întrebat dacă susţine adoptarea unei legi pentru răspunderea magistraţilor, şeful statului a replicat: ”Răspunderea magistraţilor este prevăzută în legislaţie şi discuţia este artificială. Se poate discuta despre o înăsprire sau schimbare sau orice, dar răspunderea este prevăzută în legislaţie, n-au decât specialiştii – dar cu preponderenţă cei din sistem, şi nu povestitorii din afară – să analizeze şi să vină cu propuneri de îmbunătăţire a cadrului legislativ. Dacă este cazul”.

Florin Iordache, președintele comisiei speciale parlamentare privind domeniul Justiției, îl contrazice pe Klaus Iohannis: ” Întâi să citească textele și după aceea putem sta de vorbă”.

”În legea 303 am precizat foarte clar ce înseamnă răspunderea magistraților, am precizat perioada până la care se prescrie termenul, am precizat ce face statul, după ce se constată că în instanțele internaționale este obligat și se face împotriva cui. Cei care fac comentarii, întâi să citească textele și după aceea putem sta de vorbă. Povestitorii care povestesc și nu citesc, părerea mea este că sunt neinformați. Noi am venit cu niște texte concrete. (…) Sper ca în cadrul dezbaterilor din Parlament să îmbunătățim cadrul legislativ. Este sublimă răspunderea, dacă există, pentru că repet niciun magistrat nu a răspuns pentru erorile făcute.”, a replicat Florin Iordache.