Consilierul ministrului a dat nas în nas în Zahana cu… Mafia Piețelor!

1083

Consilierul ministrului Petre Daea a ajuns în Piața Zahana. Ciobanu a descoperit că și aici Mafia Piețelor este în floare.

“In vizită in piața – ca persoană fizică – am observat un lucru care m-a deranjat enorm ….

In sectorul creat special pentru producători -așa cum reglementează legea 145 /2014 – care spune foarte clar că piața se împarte in 2 sectoare distincte – sector pentru comercianți care poate sa conțină maxim 60 % din numărul de tarabe și sector producători care au la dispoziție 40 % din tarabe ….am găsit 6 producători care dețineau calitatea de producator prin atestat de producători – asta am aflat in urma discuției cu ei – unul dintre ei recunoscându-mă de la emisiunea Viata Satului de duminica trecută – iar restul erau …ce credeți ? Comercianți !!!!

Comercianții dețineau tarabele din fată iar producătorii erau pe tarabele din spate – in sectorul de producători !!

Din discuțiile cu producătorii am aflat că nu au avut niciodată posibilitatea ei ca producători sa poată închiria tarabe in sectorul producătorilor pe primele rânduri deoarece ,,mafia piețelor “ are monopol pe aceste tarabe…..

Avem o lege, care protejează interesele și drepturile producătorilor romani, lege care nu o respectă nici administratorii de piete și nici cei care veghează respectarea acestei legi …compartimentul inspecții din Direcțiilor Agricole …

În sectorul de comercianți, tarabele din față erau ocupate iar cele din spate erau goale ….pentru că se pozitionaseră in sectorul de producători ….comercianții fără case de marcat, sau cel puțin eu nu le -am observat – aveau cele mai bune tarabe cu vadul cel mai vizibil !!!!

Și ne mai miram de ce nu vin producătorii in piețe ????”, a postat Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii pe sectorul legume- fructe, pe pagina de socializare a Asociației Tinerilor Fermieri Olt, pe care o coordonează.

Acces limitat în piață. Țăranii, fugăriți de samsari

Nu întrebăm de ce a aflat tocmai acum și dacă, în calitate de persoană fizică este prima dată când ajunge în Zahana, așteptăm să vedem cum va lua atitudine ditamai consilierul de ministru în afară de a posta revelația pe facebook, lucru ce nu va schimba situația. Și, mai ales, dacă Primăria Slatina va lua la întrebări concesionarul piețelor.

Un senator de Olt cere eliminarea samsarilor din piețe