9 hoți de lemne din păduri private au căzut în “plasa” polițiștilor olteni

282
foto: arhivă

Polițiștii olteni au depistat mai multe persoane bănuite că ar fi tăiat ilegal arbori cu intenția de a și-i însuși. Oamenii legii îi cercetează acum pe făptași sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Frigul strânge “cu ușa” oltenii care până acum nu s-au aprovizionat cu necesarul pentru iarnă de lemne de foc. Iar unii dintre ei încearcă să-și procure gratuit lemnele, direct din pădure, căzând în “plasa” oamenilor legii. Atât jandarmii, cât și polițiștii sunt în această perioadă cu ochii pe hoții de lemne. Iar ultima “captură” a adus 9 olteni la poliție: șapte din Găneasa și doi din Sprâncenata. Aceștia s-au ales și fără lemne și atelaje, dar și cu dosare de cercetare.

Ținta celor prinși recent au fost pădurile private- una din Oporelu, iar cealaltă pe raza comunei teleormănene Beciu.

“Acționând pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.6  Găneasa au depistat, pe raza comunei Teslui, 7 persoane din localitate, cu vârste cuprinse între 20 și 75 de ani, care ar fi tăiat un arbore de esență stejar, nemarcat, cu dimensiunea la cioată de Ø98 cm, pe care l-au secționat în mai multe bucăți. De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Dăneasa au depistat, pe raza comunei Sprâncenata, doi bărbați, de 22 și 24 de ani, în timp ce se deplasau cu un atelaj încărcat cu material lemnos. Lemnele au fost confiscate și vor fi cubate de către un reprezentant al Ocolului Silvic Drăgănești-Olt.”, arată IPJ Olt, într-un comunicat de presă.