REVOLTĂTOR Poliţist condamnat pentru proxenetism. Judecătorii au decis o pedeapsă exemplară

202

Vasile Teodor Feraru a lucrat în poliţia Covasna până în vara lui 2015 când a fost săltat de DIICOT. Procurorii l-au pus sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni printre care: trafic de persoane, constituire a unui grup infracţional, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Pentru faptele sale, fostul poliţist a fost condamnat condamnat la 8 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă.

Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată, fostul poliţist Vasile Teodor împreună cu alte cinci persoane, în perioada 2013-2014, au recrutat minore ce proveneau din familii dezorganizate, pe care „le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei” în mai multe cluburi de noapte de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

Din cercetări, s-a stabilit că victimele, cu vârste de 13-16 ani, au fost exploatate sexual contra unor sume cuprinse între 150-350 lei.

„În urma probelor administrate în cauză, s-a reţinut că, începând cu vara anului 2013, Feraru Teodor Vasile, fost agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Sfântu Gheorghe, Biroul Ordine Publică – Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare, a sprijinit grupul infracţional organizat prin aceea că, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, nu a întocmit acte de constatare atunci când a luat cunoştinţă de faptul că în cadrul unui club de noapte sunt minore care practică prostituţia cu acordul şi la solicitarea unuia dintre inculpaţi. De asemenea, Feraru Teodor Vasile a pretins şi obţinut favoruri de natură sexuală de la două minore, cunoscând faptul că una dintre ele este victimă a traficului de minori”, se arată în rechiyitoriul procurorilor DIICOT.