REVOLTĂTOR! Bebeluș aproape înecat la botez. Dosar penal pentru preot

72

Inspectoratul de Poliție Județean s-a sesizat și oamenii legii au deschis dosar penal preotului Traian Mazăre, de la Biserica “Sfinţii Constantin şi Elena” din Brăila  după ce a apărut un filmuleț în care preotul bruschează un bebeluş în timpul slujbei de botez.

Arhiepiscopia Dunării de Jos îşi exprimă regretul vizavi de “atitudinea nepotrivită a preotului slujitor” şi îşi cere iertare “familiei şi credincioşilor”, anunţând declanşarea unei anchete în cazul respectivului preot.

“În legătură cu cele petrecute la săvârşirea Tainei Sfântului Botez în biserica ‘Sfinţii Împăraţi’ din municipiul Brăila, ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelaşi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenţi. Aspectele ce decurg din materialul înregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pe baza imaginilor apărute se efectuează verificări, pentru a se stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă.