Percheziții de amploare la 23 de imobile în București

35

Poliţiştii din Ialomiţa au făcut, miercuri, 23 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în patru judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 3.000.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Membrii grupării ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive, disimulând livrările interne de marfă prin înregistrarea unor livrări intracomunitare fictive.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa au făcut, miercuri, 23 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Gorj şi Giurgiu, într-un dosar care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţilor pe care le administrau cheltuieli fictive aferente unor operaţiuni nereale şi ar fi ascuns sursa taxabilă, disimulând livrările interne de marfă prin înregistrarea unor livrări intracomunitare fictive.

De asemenea, ar fi fost ţinute evidenţe contabile duble în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale, activitate dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani cu origine ilicită. Prejudiciul cauzat este estimat la 3 milioane de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, medii de stocare şi 27.900 de lei, 16 persoane fiind duse la audieri la sediul DIICOT.