INCREDIBIL Teodorovici îi vrea pe funcționarii publici la mâna șefilor

134

Fostul ministru al Fondurilor Europene, senatorul PSD Eugen Teodorovici continuă să șocheze prin declarațiile pe car ele face. Potrivit acestuia,Statutul funcționarului public trebuie desființat și înlocuit cu personal contractual. În acest fel ei pot să demonstreze șefului că merită să vină și a doua zi la lucru, a declarat demnitarul social-democrat.

“Când am avut ocazia să fiu consilierul primului ministru timp de zece zile, o performanță greu de egalat, am avut o idee vizavi de fondurile europene pe care am susținut-o, și anume că România poate aduce în maximum trei ani de zile cele 23 de miliarde de euro alocate de la Comisia Europeană. Cum se poate face asta? În perioada de pre-aderare foloseam foarte mult sistemul bancar care prelua funcția și atribuțiile statului. Atunci a mers totul perfect, deși nu am reușit să capitalizăm. România a fost prima în Europa la absorbția fondurilor europene în perioada de pre-aderare cu 95% absorbție, pe fondurile ISPA, Transporturi și Mediu. Eu sunt pentru o externalizare radicală către piață a fondurilor europene. Statul nu are deschidere către mediul privat, este foarte închis. O altă propunere ar fi să desființăm statutul funcționarului public. Când mă voi întoarce în administrația publică, că sigur mă voi întoarce, voi desființa tot ce înseamnă statutul funcționarului public, adică să fie doar personal contractual. Mai bine ca funcționarul să fie personal contractual și să demonstreze șefului că merită să vină și a doua zi la lucru. Nu mai ține să se laude pe la colțuri funcționarul public că a schimbat 15 miniștri și îl schimb și pe ăsta… Veți vedea cât vor zbârnâi, nu vor mai avea timp nici să bea apă. Acum, alocă foarte puțin timp pentru muncă și restul pentru de țigări, Facebook și altele”, a declarat Teodorovici, lăsându-i cu ,,gura căscată,, și pe colegii de partid.

 

Oficiali din Guvern, parlamentari și reprezentanți ai sistemului bancar participă la cea de-a IX-a ediție a Conferinței “Fondurile Europene”, organizată la București de Grupul de presă Bursa.