IMPORTANT Preşedintele a promulgat legea salarizării bugetarilor. Vezi cine se va alege cu lefuri mărite

214

Şeful statului a promulgat legea referitoare la majorări salariale pentru anumite categorii de personal plătit din fonduri publice.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 56/2017 privind completarea art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

“Majorările acordate personalului din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională (…) se aplică la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, şi se adaugă la acesta/aceasta”, se arată în lege.

Actul normativ mai prevede că, începând cu data de astăzi, se majorează cu 50% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare dar şi salariile de bază ale personalului din cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se stabilesc, prin asimilare, la nivelul salariilor de bază aferente funcţiilor publice şi contractuale din cadrul aparatului central al ANAF.