Decizie de ultim moment: Pragul pentru abuz în serviciu, scos de pe ordinea de zi

42

Comisia parlamentară specială pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, trebuia să discute miercuri, 1 noiembrie, chestiunea pragului pentru abuz în serviciu. Subiectul a fost însă scos în ultimul moment de pe ordinea de zi, după ce au apărut informaţii “pe surse” despre diverse modificări care ar putea fi propuse.

“Mâine vă invit la comisia specială, vom discuta şi sper că vom veni cu o formulă”, spunea marţi Florin Iordache, referindu-se la pragul pentru abuzul în serviciu. Lucrurile au stat altfel miercuri, în comisia specială, pentru că pe ordinea de zi s-au aflat doar discuţii despre hotărâri ale CCR cu privire la Codul de Procedură Penală.

“Din păcate, astăzi s-a trecut la o primă citire a deciziilor privitoare la Codul de Procedură Penală, evitându-se cu bună ştiinţă şi rea intenţie o dezbatere publică ocazionată de abuzul în serviciu. PNL a formulat amendamente în acest sens. Nu susţinem înfiinţarea niciunui prag valoric”, a declarat la final deputatul PSD Ioan Cupşa, adugând că abuzul în serviciu “se afla pe ordinea de zi anterioară, urma să o tranşăm astăzi”.

Florin Iordache a refuzat să explice, la final, de ce s-a amânat discutarea chestiunii abuzului în serviciu, aşa cum anunţase marţi.