Anuţa, verificat de ministru. Daea l-a sunat pe fermierul vizitat ultima dată de directorul DAJ

291

Adjunctul Direcţiei Agricole Olt, prezent ieri la ședința de la minister cu şefii tuturor D.A.J.-urilor din țară, a avut parte de o verificare inedită din partea ministrului Daea.

Interacţiunea cu fermierii este accentul pe care îl pune ministrul Petre Daea pentru direcţiile agricole, solicitând şefilor din judeţe să aibă o atitudine mai prietenoasă cu beneficiarii programelor de sprijin şi să conducă activitatea agricolă nu din birou, ci de pe teren.

Prezent la şedinţa de la minister, Ion Anuţa, directorul adjunct al DAJ Olt, care a preluat şi sarcinile directorului Marinescu ieşit la pensie şi numit consilier al ministrului pe probleme de irigații, a fost verificat de ministru într-un mod inedit. De faţă cu colegii, acesta a fost întrebat când a fost ultima dată într-un solar şi unde, iar ministrul Daea l-a sunat pe fermierul în cauză pentru a verifica. De verificări asemănătoare au avut parte şi alţi directori.

Petre Daea s-a declarat mulţumit de activitatea de la Olt, mai ales că judeţul nostru ocupă locul I pe ţară la programul de suflet al Guvernului- Tomata, iar la verificările făcute privind respectarea locurilor alocate producătorilor în pieţe, a ieşit destul de bine.

8 ore au fost ţinuţi în şedinţă directorii, vizându-se remedierea disfuncționalităților identificate în implementarea programelor sectoarelor vegetal, zootehnic și al îmbunătățirilor funciare. Se doreşte o mai bună îndrumare a fermierilor cu privire la acordarea sprijinului privind apa gratuită (irigații), promovarea măsurilor de sprijin public nerambursabil pentru investițiile în infrastructura de irigații și o mai bună identificare, îndrumare și sprijinire a utilizatorilor terenurilor agricole situate în amenajările de irigații funcționale deservite de sistemele de irigații în vederea constituirii organizațiilor de îmbunătățiri funciare.