Primăria Deveselu, împroprietărită cu Blocurile Armatei

305

Cartierul Aviatorilor, aflat vizavi de Baza Nato de la Deveselu, va trece din administrarea Primăriei Caracal în cea a Primăriei Deveselu. Administrația comunei care găzduiește scutul antirachetă are promisiuni că va deveni proprietarul de drept al cartierului.

În 2015, consilierii locali caracaleni își exprimau acordul de principiu ca administrarea Cartierului Aviatorilor, situat chiar vizavi de baza militară în care se află amplasat scutul antirachetă al NATO, să fie făcută de Primăria Deveselu.  Pentru a putea demara investiții de reabilitare a cartierului de blocuri MApN, Primăria Devesleu a solicitat la începutul acestei luni administrației caracalene să  adopte o hotărâre de consiliu local prin care să se exprime renunțarea fermă a dreptului de administrare a bunurilor imobile, teren și construcții pentru o perioadă de 20 de ani, motivând că demersul este necesar pentru a primi prin ordonanță de Guvern transmiterea dreptului de proprietate, beneficiu obținut în urma discuțiilor purtate cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Cartierul s-a construit în 1952-1953, odată ce a apărut aeroportul de la Deveselu, fiind dedicat celor care lucrau în fosta unitate militară de aviație devenită acum Baza NATO. El găzduiește peste 120 de familii și cuprinde nouă blocuri de locuit, Casa Armatei și 20 de hectare de teren. A intrat în administrarea Primăriei Caracal în anul 2000, printr-o ordonanță de guvern, deși acesta se afla pe teritoriul administrativ al comunei Deveselu.

Primăria Deveselu și-a arătat intenția de a reabilita,  pe fonduri europene,  blocurile, baza sportivă care conține două terenuri de sport, piscina și fosta casă a armatei.