Podul de peste Olt intră în reparații capitale. Vă spunem cât timp nu se va mai circula pe el

1709

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din cadrul Ministerul Transporturilor, a demarat licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de lucrările de reparaţii capitale pentru podul rutier de peste Olt, de la Slatina. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 26 milioane de lei. Pentru 12 luni circulația, cât vor dura lucrările, circulația va fi deviată. Lucrările ar putea începe, cel mai devreme, în partea a doua a anului viitor.

Oficialii CNAIR au început procedurile de atribuire a licitaţiei pentru proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie, „Podul rutier peste Olt la Slatina, pe DN 65 Km 48+570″, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP. Valoarea estimată este de 26,35 milioane lei, fără TVA, durata contractului fiind de 75 de luni începând de la data atribuirii contractului. Conform anunțului, 3 luni reprezintă perioada de proiectare, realizare proiect tehnic de excecuţie, elaborarea şi finalizarea documentaţiei pentru obţinerea HG expropriere şi realizarea proiectului pentru autorizaţia de construire, 12 luni sunt necesare pentru execuţie şi 60 de luni reprezintă perioada de garanţie.

Termenulde evaluare a ofertelor este 3 ianuarie.

Conform notei de fundamentare a hotărârii Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 626/2013 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Podul rutier peste Olt la Slatina, pe DN 65 km 48+570”, judeţul Olt, finanţarea este asigurată de la buget, pe motiv că, „lucrările de reabilitare a podului nu reprezintă intervenţii majore la scară naţională.

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Slatina au făcut numeroase demersuri pentru realizarea de reparații capitale la pod, acesta fiind ieșit de mult timp din garanție. În ultimii ani, aceștia au fost nevoiți să restricţioneze din trei în trei luni circulaţia rutieră pentru a repara gropile apărute în carosabil.