Incendii pe bandă rulantă

52

Două  incendii au avut loc în această după-amiază în județ. La Coteana, doi copii lăsați nesupravegheați s-au jucat cu focul și au incendiat baloții cu furaje, iar la Teslui o anexă gospodărească a luat foc din neatenția proprietarilor. Aceștia au uitat în priză un cuptor electric folosit la gătit.

300 kg de baloți de lucernă s-au transformat în scrum, la Coteana. Incendiul a izbucnit datorită nepoților proprietarilor care, lăsați nesupravegheați, s-au jucat cu focul. Pentru a stinge incendiul care se putea extinde și la o anexă gospodărească din apropiere, pompierii Detasamentului Slatina au intervenit urgent cu o autospeciala de stingere cu apa și spuma. Interventia a durat aproximativ 30 de minute.
Tot salvatorii slătineni au fost cei care au intervenit și la incendiul de la Teslui, unde flăcările au cuprins o anexă gospodărească și amenințau să se extindă și la locuința proprietarilor. Pentru  stinge incendiul care se manifesta violent, pompierii Detașamentului Slatina au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.
Pentru a stinge focul, salvatorii s-au luptat cu flăcările aproximativ o oră și jumătate.
Deși a fost vorba doar de o anexă gospodărească, paguba proprietarilor a fost una însemnată. Focul a ars acoperișul anexei, electronice, electrocasnice, mobilier si mai multe materiale textile.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este, susțin pompierii, efectul termic generat de un cuptor electric lăsat în funcțiune chiar de proprietari.