Acțiune în trafic: 41 de poliţişti au aplicat 138 de sancţiuni şi reţinut 10 permise

81

A fost weekend greu pentru şoferii care au tranzitat Oltul, poliţiştii fiind cu ochi-n patru atât pe drumurile din oraşe, cât şi din mediul rural.  Cei aflaţi la volan au fost supuşi la peste 300 de testări etiloscopice.

41 de poliţişti a scos în stradă IPJ Olt la sfârșitul săptămânii trecute. Polițiștii rutieri olteni au acționat, în cadrul unei acțiuni la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

“În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale și au reținut 10 permise de conducere, 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului și 6 pentru alte abateri la regimul rutier. Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au efectuat peste 300 de testări etiloscopice.”, arată IPJ Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

Printre şoferii prinşi băuţi la volan se numără un bărbat de 46 ani, din Poboru, depistat cu o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat şi un bărbat, de 34 ani, din municipiul Slatina, cu 0,92 mg./l. alcool pur în aerul expirat, care, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Valea Mare, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, din incident rezultând doar pagube materiale.