Explozie puternică la mina Uricani! Un mort și trei răniți

82

O explozie puternică a avut loc, luni dimineaţă, în subteranul Minei Uricani, iar patru mineri au fost surprinşi de deflagraţie. Unul dintre ei a murit.

 Minerul dispărut şi găsit decedat după mai bine de trei ore de căutări a fost scos din subteran.
Potrivit ISU Hunedoara, minerul a fost scos din subteran în jurul orei 12.00.
“A patra victimă a fost scoasă din subteran şi declarată decedat”, a anunţat ISU.
Bărbatul avea 43 de ani.
 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate, a declarat pentru News.ro că deja inspectorii ITM se află la Mina Uricani şi au declanşat o anchetă.
”S-a produs un eveniment la Mina Uricani în această dimineaţă, sunt patru victime, trei au fost scoase la suprafaţă. Deja inspectorul şef al ITM şi inspectorul sef adjunct pe probleme de securitate sunt acolo şi au declanşat o anchetă”, a declarat Sorin Gabriel Istrate.
Potrivit acestuia, prima ipoteză a inspectorilor de muncă este că explozia a avut loc în urma unei aprinderi de metan pe fondul inversării fluxului de aeraj.
”E posibi ca explozia să fi avut loc în urma unei aprinderi de metan, nu excludem această variantă. Minerii lucrau la un plan de aeraj şi probabil s-a inversat fluxul de aeraj, adică în oc să intre aerul în mină, aerul ieşea din mină. Dar încă nu ne putem exprima”, a declarat Istrate.
Secretarul de stat în ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anunţat că cei trei mineri răniţi în explozia de la Mina Uricani vor fi aduşi cu un elicopter în Bucureşti, urmând să fie internaţi la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Bagdasar Arseni.
Arafat a afirmat că starea minerilor este mai gravă decât a fost stabilit iniţial, unul dintre mineri având arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, iar ceilalţi doi având probleme respiratorii.