Vești bune pentru primari, de la vicepremierul Stănescu. Află ce le-a transmis demnitarul

1239

Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene,  le-a dat primariilor mai multe vești bune. Cei aflați în întârziere cu documentația pentru proiectele aprobate în cadrul PNDL au aflat că termenul limită de depunere a documentațiilor s-a prelungit, iar pentru cei rămași fără bani de salarii și utilități salvarea vine dinspre rectificarea bugetare pregătită de Guvernul Tudose.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Paul Stănescu, a declarat că a luat decizia prelungirii cu încă o lună a termenelor pentru depunerea documentaţiei aferente proiectelor finanţate prin PNDL 2, la solicitarea Uniunii Consiliilor Județene și în urma discuțiilor cu primarii. Noul termen este 30 noiembrie, așa cum fusese stabilit inițial, înainte de a fi devansat cu o lună.

„Știm că sunt probleme privind obținerea documentelor necesare pentru proiectele aprobate în cadrul PNDL2. Unele sunt obiective, în alte cazuri sunt sunt chestiuni subiective. Pentru ca nimeni să nu piardă proiectul pentru că nu a depus documentațiile solicitate la timp, am luat decizia să prelungim termenul cu încă o lună, până pe 30 noiembrie. A fost o propunere a Uniunii Consiliilor Judeţene cu care am fost de acord. Eu, plecând din administraţia publică locală, ştiu exact ce se întâmplă. Cred că vom găsi soluţii ca toată lumea să-şi depună toată documentaţia în cazul tuturor contractelor aprobate. Vom găsi soluţii ca toată lumea să aibă timpul necesar să aducă toate documentele”, a afirmat ministrul Paul Stănescu.

O altă veste bună dată de ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene vizează visteria unor comunități locale care este deja goală. Potrivit lui Stănescu, propunerea de rectificare bugetată pentru administrațiile locale vizează acoperirea necesarului de fonduri pentru salarii și utilități.

,,Situația nu este nouă, ea trenează de ani buni. De anul viitor situația se va schimba. Prin aprobarea Codulu Finanțelor Locale, vom acorda o mai mare autonomie administrațiilor lcoale care vor ști exact câți bani au la dispoziție și cât și pe ce pot cheltui,,, a susținut vicepremierul.

Veștile bune pentru primari au fost date de vicepremierul paul Stănescu, astăzi, la Slatina, în cadrul unei conferințe de presă, prima de la instalarea sa în funcția guvernamentală.