Oltul, sub avertizare Cod Galben de vreme severă

178

Începând de mâine dimineață, ora 10.00, și până luni la ora 23.00, județul Olt se va afla sub avertizare Cod Galben de vreme rea. Vântul ar putea sufla și cu 70 km pe oră, potrivit avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie. În zonele de  munte va ninge viscolit, iar vântul care poate depăși 100 km pe oră va accentua senzația de frig.

 

„În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h”, se arată în avertizarea meteorologică.

Pentru zonele de munte, meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu.

,,Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă,, se mai arată în comunicatul ANMH.

Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.