Om de afaceri slătinean, condamnat la 12 ani ÎNCHISOARE pentru evaziune fiscală

641

Tribunalul Olt l-a condamnat pe omul de afaceri Marian Florescu la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă. Prejudiciul  creat statului prin operaţiuni fictive este de peste 31 miliarde lei vechi, pe parcursul cercetărilor afaceristul achitând mai mult de jumătate.

Omul de afaceri Marian Florescu din Slatina, patron al mai multor firme de construcţii, trimis anul trecut în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, după trei ani de cercetări, a fost condamnat pe 25 octombrie la 12 ani de închisoare cu executare. Procurorii au pus şi sechestru pe mai multe bunuri ale inculpatului în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

Procurorii au reţinut că Marian Florescu, în calitate de administrator al SC Business New Era Creativ SRL şi al SC Alinmar Construct SRL, în perioada 2006 – 2015 a înregistrat în evidenţa contabilă a celor două societăţi comerciale cheltuieli care aveau la bază operaţiuni fictive. Prin această manevră afaceristul slătinean a urmărit reducerea bazei impozabile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de peste 3.174.918 lei (peste 31 de miliarde de lei vechi). Pe parcursul cercetării penale, inculpatul a achitat jumătate din prejudiciul infracţional, respectiv 1.560.000 de lei, iar prin ordonanţa din data de 24.02.2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus instituirea măsurii asiguratorii a secestrului, în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

Sentinţa Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Craiova. Florescu va rămâne sub control judiciar, instanţa decizând ca, timp de 5 ani după executarea pedepsei, să fie decăzut din drepturile de a îndeplini activitatea de comerciant, asociat, administrator al unei societăţi comerciale, de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi  dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

El va trebuie să plătească prejudiciul nerecuperat, de 991.863,29 lei în solidar cu SC Business New Era Creativ SRL ( fostă SC MARSILVA COM SRL) şi 33.681 lei în solidar cu SC Alinmar Construct SRL.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/04/distrus-inainte-de-a-fi-receptionat/