PERCHEZIȚII la țeparii de pe net. Vindeau bunuri inexistente

135
foto: arhivă

10 percheziții domiciliare în județele Olt și Vâlcea efectuează astăzi polițiștii de combaterea criminalității organizate din Piteşti şi Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., care descind la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice.

Mai mulți țepari de pe net s-au trezit astăzi la ușă cu mascații. Vindeau bunuri inexistente pe net, înșelând peste 50 de persoane. În această dimineaţă, polițiștii de combaterea criminalității organizate din Piteşti şi Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au descins la locuinţele persoanelor bănuite de infracţiuni informatice şi economice efectuând 10 percheziții domiciliare, în județele Vâlcea și Olt. Sunt vizate persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.

“Din cercetări a reieşit că aceştia ar fi postat pe internet anunţuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să există în realitate. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziționarea bunurilor, virau banii într-un cont creat de membrii grupării, însă produsele  nu ajungeau niciodată la destinaţie. Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Prejudiciul este estimat la 35.000 de euro.”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, la audieri. În activităţi sunt angrenaţi şi jandarmi.