Vești îngrijorătoare pentru români: economia nu arată prea bine pentru 2018

49

Calitatea şi performanţa întreprinderilor sunt date de felul în care o companie gestionează riscul, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a municipiului Bucureşti, Sorin Dimitriu, la Antena 3. Mai mult, acesta spune că cele mai mari ameninţări pentru firme sunt lichiditatea si lipsa de predictibilitate.

În acelaşi timp, preşedintele Camerei de Comerţ şi-a manifestat îngrijorarea pentru ce va aduce anul 2018 din punct de vedere economic.

„Sunt trei elemente apreciez eu, primul lucru problema crizei lichidității, predictibilitatea în general. Predictibilitatea reprezintă elementul de dezbatere la toate întâlnirile noastre cu firmele străine. Cultura managerială care presupune să știi ce e riscul și când să te limitezi și mai important sa știi unde să te adresezi pentru a identifica soluții corecte și parteneri solvabili.În opinia mea, va fi un an greu pentru că evaluările făcute sunt mult prea optimiste față de mecanismul care dovedește că are anumite blocaje. Pe de altă parte cred că strategiile nu sunt foarte clare nu există o stabilitate în ceea ce privește prioritățile”, a afirmat Sorin Dimitriu la Antena 3.