Deputatul Marius Iancu dorește modificarea mai multor legi din domeniul agricol

99

Deputatul de Olt Marius Iancu a declarat că susține modificarea mai multor acte normative ce reglementează vânzarea suprafețelor din extravilan, privatizare societăților comerciale din domeniul agricol ce dețin în administrare diverse suprafețe agricole ce aparțin statului și înființarea Agenției Domeniilor Statului.

Demnitarul susține că prin modificările ce se intenționează a fi aduse se comasarea terenurilor agricole, cu impact asupra nivelului producțiilor, dar și la  dezvoltarea fermelor locale.

„Ne-am asumat dezvoltarea agriculturii româneşti, stimularea tinerilor agricultori pentru achiziţionarea de terenuri şi creşterea productivităţii, aşa că am semnat alături de colegii mei Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale care deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului. Reglementăm vânzarea terenurilor agricole aflate în extravilan prin stabilirea ordinii de exercitare a dreptului de preemţiune şi a condiţiilor cumulative pentru cumpărătorii persoane fizice sau juridice. Aceştia trebuie să aibă domiciliul şi să desfăşoare activităţi agricole de minimum 5 ani, pe raza localităţii unde se află terenul pe care vor sa îl achiziţioneze”, a anunțat deputatul de Olt pe pagina sa de socializare.

Marius Iancu mai susține că se dorește, prin modificările ce vor fi aduse, ca terenurile agricole să fie folosite doar pentru a face agricultură.