Pereții povestesc la Grădinița 1 Balș. Pictori sunt elevii de liceu

296

Preșcolarii de la GPN nr.1 Balș sunt întâmpinați încă de afară de personajele îndrăgite de desene animale, care le zâmbesc de pe pereții clădirii și-i invită să descopere lumea poveștilor și tainele jocurilor educative. Proiectul picturii murale deosebite este rezultatul muncii elevilor talentați de la “Petre Pandrea”.

Pitici, personaje Disney, animale, fluturi și flori îi întâmpină zi de zi pe prichindeii de la grădinița nr. 1 Balș, încă de la intrarea pe poarta unității făcându-i să se simtă ca pe un tărâm magic. Ideea aparține elevilor de la Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș care au dorit astfel să le asigure celor mici un loc special, înconjurați de lumea desenelor animate atât de îndrăgite la vârsta lor.

Parteneriatul școală- grădiniță a început în cadrul programului Școala Altfel și a continuat pe durata a unei jumătăți de an, perioadă în care sute de metri pătrați au căpătat viață din mâna unui grup inimos de elevi talentați. Inițiați de profesorul Paul Tudor, echipați cu vopseluri, elevii au transformat grădinița într-un loc în care și pereții povestesc. Încântați de rezultatul muncii lor, elevii și-au promovat activitatea pe pagina de socializare, dând astfel un exemplu și altor colegi.

Aceasta nu este singura acțiune prin care elevii acestui liceu doresc să se implice în activitatea educațională a micuților din oraș. Ei au donat recent 25 de calculatoare, dotând astfel peste 10 grupe de grădiniță, preșcolarii putând de acum înainte să aibă acces la lumea digitală a poveștilor, la multitudinea de jocuri educative și interactive, cântece, prezentări, etc.

Acces la lumea digitală pentru preșcolarii din Balș. Liceul Teoretic a donat calculatoare