Muzeul în aer liber de la Milcov are noi ,,locatari”: Halep și Smiley

662

Realizate din beton și fier, cu dimensiuni de 2 și 3 m, două noi statui reprezentând celebrități ale României și-au făcut loc în curtea artistului Cătălin Mihalache de la Milcov.

Cunoscut în toată țara mai ales după ce și juriul de la ,,Românii au talent” i-au recunoscut și răsplătit talentul, Cătălin Mihalache nu încetează să surprindă prin operele sale. De la pictură, caricaturi, sculptură, la opere impresionante de mari dimensiuni realizate din beton și fier, chipurile unor celebrități sunt surprinse de artistul oltean și atrag atenția privitorilor. Curtea artistului din Proorocii natali (Milcov) este un adevărat muzeu în aer liber, Mihalache fiind cunoscut pentru statuetele sale de mari dimensiuni, dar și pentru picturile reprezentând vedete de televiziune și portrete de politicieni realizate chiar pe pereții casei. Recent, artistul a realizat noi opere.

Impresionat de reușita Simonei Halep de a deveni nr.1 mondial în tenis și mândru de realizarea româncei, artistul a imortalizat momentul în care sportiva a primit trofeul simbolic din trandafiri roșii. Imortalizat este și Smiley, al cărui portret în dimensiuni mari a fost realizat de Cătălin Mihalache caricaturizat.

Muzeu în aer liber în propria gospodărie

Printre statuile realizate în ultimii ani de Mihalache se numără cele ale lui Traian Băsescu, Vlad Țepeș, Cuza. Artistul plastic, ale cărui creații se individualizează prin caricaturile și sculpturile “om-animal”, are în propria curte un adevărat muzeu în aer liber, cu statui amuzante, realizate din beton, în mărime naturală, cu nisip din râul Olt. Pot fi văzute statui ale unor pesonaje din desene animate, ale unor soldați, precum și o statuie înaltă de 4 metri reprezentând Revelionul.

”Vreau să fac la mine în curte, la Milcov, un muzeu cu statui om animal, după modelul caricaturilor mele de același tip, ele fiind cele care îmi dau unicitate printre caricaturiști. Pentru un muzeu trebuie să ai piese vechi și de valoare. În timp, creațiile mele se vor învechi, iar valoarea le-o voi da eu, creând niște opere unicat prin perspectiva mea de a vedea oamenii și lucrurile. Vor fi toate statui de tipul om-animal și sper ca ele să creeze amuzament, să descrețească frunțile celor care le vor privi. Așa statui reprezentând fidel aspectul fizic al unor oameni sau obiecte fac mulți artiști, dar niciunul nu face oameni cu trăsături fizice de animal. Mulți sunt șocați când văd o caricatură om-cămilă sau om-oritorinc, dar apoi se amuză și spun că vor să vadă și altele. Vreau să fie statui comice, să se vadă că e mână de artist”, a explicat Mihalache pe blogul său.

Unul dintre elevii maestrului Ștefan Popa Popa’s, Cătălin Mihalache a câștigat diferite premii la concursuri de caricatură din țară și străinătate. El le împărtășește copiilor tainele acestei arte în cadrul Bibliotecii Județene ,,Ion Minulescu” din Slatina, unde coordonează activitatea de la cercul de pictură.

Soarta unui artist unic: dăruiește din ce nu are