Medici de excepție, la Zilele Medicale Caracalene

279

Municipiul Caracal va găzdui la Teatrului Naţional, în perioada 26-28 octombrie 2017, cea de-a IX-a ediţie a Zilelor Medicale Caracalene. Evenimentul, organizat de Spitalul Municipal Caracal, Colegiul Medicilor Olt șiadministrația locală, va reuni peste două sute de medici de excepție din întreaga țară.

Noutățile din domeniul medicinii vor fi prezentate la Caracal, în cadrul ediției din acest an a manifestării intitulate sugestiv ,,Zilele Medicale Caracalene,,. Potrivit managerului spitalului din localitate, la eveniment și-au anunțat participarea peste două sute de medici din întreaga țară.

Timp de trei zile Caracalul va deveni capitala medicinei româneşti. Profesori universitari doctori cu renume din centre universitare puternice vor fi prezenţi în fosta reşedinţă a judeţului Romanaţi pentru a aduce noutăţile din domeniul  medical.

Interesul pentru aflarea noutăţilor din medicină este unul destul de mare, dovadă că peste 200 de medici din Oltenia, dar şi din Bucureşti şi Craiova şi-au anunţat  prezenţa la această reuniune. În cadrul manifestărilor ştiinţifice vor avea loc simpozioane de cardiologie, reumatologie, chirurgie, medicină de familie etc.

,,Joi, pe 26 octombrie, începe o nouă ediţie a Zilelor Medicale Caracalene. Ca de fiecare dată, avem invitați de marcă. Și-au anunțat participarea profesori universitari din principalele cente ale țării. Va fi un eveniment de o înalță ținută pentru că ne dorim foarte mult acest lucru. În cadrul celor tre9 zile ale evenimentului vor fi prezentate ultimele noutăţi în medicină pe domenii cum ar fi chirurgie, interne, reumatologie,  cardiologie, medicină de familie, ecografie, și altele. Vreau să vă mai spun că nu este deloc ușor să organizezi un astfel de eveniment, dar avem experiența edițiilor anterioare și suntem convinși că și acum va ieși foarte bine,,, a declarat managerul Spitalului Municipal Caracal, Daniela Buiculescu.