Sediul Camerei de Comerț, scos la vânzare de Fisc

174

Fiscul a anunțat scoaterea la licitație, în ultima zi a acestei luni, printre alte bunuri imobile aparținând unor societăți comerciale din județ și a sediului Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Olt. Fiscul vrea să recupereze  astfel o datorie de aproximativ 100.000 lei. Imobilul de pe strada Nicolae Titulescu, din Slatina, este evaluat la peste 1,2 milioane de lei.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Olt a acumulat la Fisc datorii din TVA și contribuțiile pentru salarii ale angajaților. Cum nu a reușit să recupereze cei 100.000 lei, Fiscul a decis să scoată la vânzare sediul instituției, de pe b-dul Nicolae Titulescu, în suprafață de 382 mp. Prima strigare ar urma să aibă loc pe 31 octombrie.

,,Am făcut o solicitare pentru eșalonarea datoriei, Fiscul a acceptat dar procedura nu s/a finalizat din cauza cărții funciare. La preluarea imobilului, acum 25 de ani, nu am putut intra în posesia documentului datorită unor probleme legate de suprafața de teren de sub clădire. Am făcut demersurile necesare și suntem aproape de a le finaliza. După ce vom intra în posesia documentului vom putea rezolva problema. Sper să reușim să o facem în timp util și să încheiem eșalonarea datoriilor,, a declarat Dorel Mocanu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Olt.

Acesta a precizat că, datoria inițială pe care instituția o datora bugetului de stat a fost aproape dublă, în ultima lună reușindu-se plata a aproape jumătate din debitele înregistrate.

Mocanu a mai afirmat că valoarea de piață a imobilului este de zece ori mai amre decât suma datorată bugetului de stat din TVA și contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale.

Cât privește situația economică a instituției, aceasta s-ar putea îndrepta în scurt timp dacă firmele pentru care au fost prestate diverse servicii și-ar achita facturile restante.