Felicia Man pierde procesul cu suspendarea demiterii, mizează pe anulare

274

„Respinge cererea de suspendare ca nefondată”, este decizia dată ieri de Curtea de Apel Craiova în procesul intentat de fostul general al învățământului oltean Felicia Man împotriva Ministerului Educației, solicitând suspendarea ordinului de demitere din funcție.  Luna viitoare se judecă, de aceeași instanță, procesul privind anularea ordinului.

Deși precedentul a fost creat în septembrie, când primul fost general din lotul de 13 inspectori școlari generali demiși în august de ministrul Educației prin fax, seara, a câștigat în instanță suspendarea ordinului ministrului Pop (IȘJ Buzău- Florina Stoian), la Olt nu s-a lăsat cu același rezultat. Curtea de Apel Craiova a decis ieri că ordinul prin care Felicia Man a fost demisă de ministrul Educației din funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt rămâne valabil, respingând cererea de suspendare.

Fosta generăleasă are termen 5 zile pentru a face recurs. Ea a contestat în instanță însă același ordin, solicitând și anularea lui. Primul termen al procesului aflat pe rolul instanței de contencios-administrativ a Curții de Apel Craiova este stabilit pe 24 noiembrie.

https://realitateaoltului.ro/2017/09/26/primul-general-scolar-din-cei-13-demisi-a-castigat-man-a-cerut-stramutarea/

Decizia de revocare din funcție a Feliciei Man a intrat în vigoare pe 4 septembrie, Ministerul Educației numind în locul său pe inspectorul școlar Adrian Bărbulete.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/21/felicia-man-contesta-revocarea-din-functia-de-general-al-invatamantului-oltean/

Motivul oficial anunțat de ministru privind demiterea este că la o evaluare ministerială ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele de management ale celor 13 foști generali. Acestira însă nu li s-a cerut nicio explicație, niciun punct de vedere, nu au primit avertismente sau sancțiuniu, ci demiși prin fax, la ceas de seară.

Felicia Man a fost numită la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în iulie 2012, înlocuindu-l pe liberalul Nicolae Drăghici, în 2015 devenind general cu concurs.