Ministrul Finanțelor anunță o noua taxă de 2% pentru angajatori

49

Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor a anunțat că angajatorii vor plăti 2% la visteria publică, o taxă raportată la fondul de salarii, justificând măsura prin faptul că există o directivă UE obligatorie în acest sens.

Realizatorul TV Rareș Bogdan a reacționat dur, într-o postare pe facebook amintind că în urmă cu 10 săptămâni premierul Mihai Tudose spunea că taxa de solidaritate o putem trece la ”discutate și uitate”.

„Premierul, 25 iulie: taxa de solidaritate o trecem la discutate și uitate!

Aoleuuuuuuu…… Adică ce s-a întâmplat în 10 săptămâni în țara aceasta? Și cum e cu noi nu vom introduce nici o taxă nouă????!!!! Încă o minciună. Încă una și încă una. Aaaaa, să nu uit totuși, NU mai mințiți, nu există nici o directivă europeană care să ne oblige să avem ca țara aceasta taxa care va veni tot în capul firmelor private! Eu cred sincer că ăștia urăsc capitalul privat! Și ne mai mirăm că scade dramatic încrederea românilor în Uniunea Europeană……… păi dacă incompetența lor este justificată prin vina aruncată pe UE, la ce naiba să ne așteptăm…….?!?!”, este comentariul lui Rareș Bogdan.