Filmele Festivalului Internațional din Macedonia, jurizate de patru eleve din Slatina

412

Patru eleve din Slatina se află alături de profesoara lor Grațiela Popa la Scopje, unde se desfășoară Festivalul Internațional de Film pentru Copii “Giffoni”. Delegația României va juriza alături de copii din mai multe țări filmele câștigătoare ale festivalului.

Alexandra Brătulescu, Adriana Șugubețu, Ștefania Ilie și Alexandra  Dogaru, eleve ale Școlii „Eugen Ionescu“ Slatina, sunt în aceste zile juratele Festivalului Internațional de Film pentru Copii de la Scopje, Macedonia. Ele au fost alese anul acesta de către profesoara  Grațiela Popa să reprezinte România la festivalul unde elevii-jurați slătineni își spun an de an, din 2013, cuvântul cu privire la filme pentru copii intrate în concurs.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/17/trei-elevi-din-slatina-juratii-filmelor-13-ani-la-festivalul-international-din-italia/

“Fetele vizionează filme de lung și scurt metraj și apoi jurizează alături de copii din mai multe țări, hotărând filmele câștigătoare la fiecare categorie. Vor avea întâlniri cu regizori și actori, iar după-amiază participă la work-shop-uri: film  la minut, makeup, fotografie, cum se scrie un scenariu, design, etc.”, ne-a explicat profesoara ce duce de cinci ani jurați la acest festival, iar din 2011 și la Festivalului Internaţional de Film pentru Copii şi Tineret „Giffoni”, Italia, cel mai mare din Europa.

Așadar, activitatea elevilor- jurați nu se limitează doar la impresii privind capodoperele cinematografice și a întocmi un clasament așa cum sunt ele văzute prin ochiul lor critic, aceștia participând și la diverse ateliere prin care sunt inițiați în tainele cinematografiei, vor sta de vorbă cu actori și regizori și vor reprezenta cu cinste România.