Cornelia Sulger va aproba reglementările în sectorul energiei din România

565

O olteancă este unul dintre cei doi membri aleși în Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. Cornelia Sulger a fost aleasă cu 219 voturi “pentru” și 80 “împotrivă” de către senatori și deputați.

Senatorii și deputații au adoptat, în ședința de astăzi, proiectul de hotărâre privind numirea președintelui, a unui vicepreședinte și a doi membri în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. În funcția de președinte al ANRE a fost ales Dumitru Chiriță, vicepreședinte — Nagy Bege Zoltan, membri ai Comitetului de reglementare al ANRE au fost aleși Cornelia Sulger și Gheorghe Gabriel Gheorghe. Votul a fost secret, cu buletine.

https://realitateaoltului.ro/2017/10/17/presedinta-femeilor-pesediste-din-slatina-a-depus-cv-pentru-comitetul-de-reglementare-al-anre/

Cornelia Sulger, în vârstă de 43 de ani, este președinta Organizației Femeilor Social-Democrate din Slatina și consilier județean. Deține o experiență de 19 ani în sectorul energiei electrice: 1998-2007 a fost inginer în cadrul SC Electrica Oltenia SA, iar în prezent este manager de vânzări în cadrul CEZ, după ce, în perioada 2007-2014, ea a fost manager clienți corporate în cadrul CEZ Vânzare.

Rolul acestui comitet este acela de a aproba reglementările în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale, luând decizii privind licențele, autorizațiile sau atestatele operatorilor economici din domeniu sau prețului și tarifelor energiei electrice, termice și gazelor naturale.

Ea va fi numită pe o perioadă de cinci ani.