Președinta femeilor pesediste din Slatina, audiată pentru Comitetul de Reglementare al ANRE

753

Cu o experiență de 19 ani în sectorul energiei electrice, Cornelia Sulger se află printre cei 22 de candidați care au depus CV pentru numirea în funcția de membru al Comitetului de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Ieri, Comisiile de industrii ale Camerei Deputaţilor şi Senatului i-au audiat pe candidaţii propuşi să devină membri în Comitetul de reglementare al ANRE. 22 în total, printre care și președinta Organizației Femeilor Social-Democrate din Slatina, consilierul județean Cornelia Sulger. Rolul acestui comitet este acela de a aproba reglementările în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale, luând decizii privind licențele, autorizațiile sau atestatele operatorilor economici din domeniu sau prețului și tarifelor energiei electrice, termice și gazelor naturale.

Deși fusese introdusă pe ordinea de zi în urma deciziei majorităţilor membrilor Birourilor Permanente, senatorii şi deputaţii au decis astăzi însă să amâne pentru o şedinţă de plen ulterioară numirea membrilor Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Cornelia Sulger are 43 de ani și are experiență profesională în domeniul energiei electrice: 1998-2007 a fost inginer în cadrul SC Electrica Oltenia SA, iar în prezent este manager de vânzări în cadrul CEZ, după ce, în perioada 2007-2014, ea a fost manager clienți corporate în cadrul CEZ Vânzare.