Monica Macovei îi ia apărarea lui Kovesi și o laudă pentru munca depusă

136

Fostul ministru Monica Macovei a ridicat-o în slăvi pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, la dezbaterea organizată de Parlamentul European, pe tema anticorupției.

“Avem MCV în continuare. Pentru că, întotdeauna, în rapoartele MCV, voinţa politică, mai bine zis lipsa voinței politice în raport cu corupția a fost cea subliniată. Instituţiile şi-au făcut treaba. DNA a luat mereu coroniță, dar politicienii s-au opus tot timpul. Şi acum este logic: nu vor să fie anchetaţi, nu vor să fie condamnaţi, nu vor să le fie confiscate averile. Şi chiar în aceste zile asistăm în România la un atac extrem de dur împotriva independenţei justiţiei: se propune modificarea Legilor Justiţiei.”, a spus Monica Macovei, la Bruxelles.

Aflată la Bruxelles, Laura Codruţa Kovesi a declarat că acţiunile Direcţiei Naţionale Anticorupţie “pot avea efect durabil doar dacă sunt dublate de acţiunile preventive desfăşurate de celelalte instituţii şi autorităţi ale statului, de mediul educaţional şi de cel de afaceri”, ea susţinând că “DNA va continua cu aceeaşi fermitate şi consecvenţă aplicarea cu rigoare a legii”.