Elevi ai Școlii Postliceale Slatina, instruiți într-o clinică din Spania- proiect finanțat de Comisia Europeană

470

Elevi ai Școlii Postliceale Sanitare Slatina vor desfășura practica în afara țării, într-o clinică spaniolă. Ei vor primi un Pașaport pentru piața muncii prin intermediul unui proiect cu fonduri europene.

Un stagiu de pregătire într-o clinică dezvoltată din punct de vedere al aparaturii medicale și care folosește tehnici moderne și inovative, care să-i ajute să se integreze mai ușor pe piața muncii. Este ținta propusă de Școala Postliceală Sanitară Slatina pentru elevii săi. Unitatea de învățământ demarează în această lună proiectul ”Stagiu de calitate – Pașaport pentru piața muncii”, proiect cu o durată de 13 luni. Proiectul se derulează în cadrul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 1 – Formare profesională (VET), finanțat cu sprijinul Comisiei Europene, cu un grant de 43392 euro.

„Proiectul  susține creșterea calitativă a desfășurării instruirii practice profesionale, facilitând efectuarea unui stagiu clinic pentru 16 elevi de la calificarea asistenți medicali generaliști, domeniul sănătate și asistență pedagogică, nivel 5 CNC, interesați de acumularea experienței medicale  într-o țara dezvoltată din punct de vedere al aparaturii și al modernizărilor, organizați în două fluxuri. Prin efectuarea acestui stagiu de practică european, ne dorim ca elevii noștri să își dezvolte unele deprinderi practice și structuri cognitive, în urma desfășurării unor acțiuni de observație și îngrijire medicală, susținute de o atmosferă de colaborare și interes în atingerea obiectivelor proiectului. Implementarea acestui demers european, va asigura colaborarea cu instituții europene. Stagiul de mobilitate clinică se desfăşoară pe teritoriul Spaniei în parteneriat cu clinica UED LOS TULIPANES, La Chana și organizația  M.E.P. Europrojects Granada S.L. Obiectivul general al proiectului – vizează dezvoltarea competențelor profesionale ale participanților de la calificarea asistent medical generalist, anul III, domeniul sănătate și asistență pedagogică, nivel 5 CNC, de la Școala Postliceală Sanitară Slatina în vederea creșterii inserției pe piața muncii„, explică directorul Niculina Dobrică, responsabil relații cu publicul în cadrul proiectului.

Proiectul va fi lansat joi și are ca obiective: dobândirea de competențe profesionale în geriatrie și îngrijiri paliative de la specializarea asistent medical generalist pe o perioadă de 4 săptămâni; creșterea ratei inserției absolvenților Școlii Postliceale Sanitare pe piața muncii locale, naționale, internaționale după finalizarea cursurilor; creșterea gradului de adaptabilitate la cerințele pieței de muncă europene din domeniul medical  prin efectuarea mobilităților europene și dezvoltarea compețențelor personale de comunicare și cooperare în relații de muncă într-o țară europeană.

„Pe lângă dezvoltarea competențelor profesionale, participanții vor avea posibilitatea să interacționeze cu pacienții, personalul medical, să-și dezvolte competențe interculturale, să promoveze învățarea pe tot parcursul vieții, competențele de comunicare în limba engleză și limba spaniolă, să-și găsească noi contacte în vederea inserției profesionale pe piața muncii europene”, mai spune directorul școlii.

Școala Postliceală Sanitară Slatina a fost fondată în anul 1991 și școlarizează asistenți medicali generaliști, de farmacie, de laborator și balneofizio-kinetoterapie și recuperare.