Sărbători de poveste, deschise de Târgul de Crăciun și finalizate cu Revelion în stradă

355

Slatina se pregătește deja pentru Sărbătorile de Iarnă, pentru care primăria a alocat un buget pe măsură: de la iluminat festiv 3D, Târg de Crăciun, spectacole și cadouri, până la un Revelion de pomină.

453.800 de lei a pus la bătaie Primăria Slatina pentru organizarea evenimentelor iernii, la care se adaugă 350.000 de lei pentru achiziționarea de noi figurine și arcade luminoase 3D care să împodobească esplanada, locul ce va deveni magic de Sărbători. Capitala Oltului va fi unul dintre cele mai luminate și frumoase orașe din țară,  cei mai bucuroși fiind copiii pentru care primăria a achiziționat noi figurine Disney cu Mickey, Minnie, Donald și Pluto.

https://realitateaoltului.ro/2017/09/27/figurinele-disney-vor-lumina-slatina-de-sarbatorile-de-iarna/

De 1 Decembrie, la Slatina se va da startul sărbătorilor, iar pregătirile sunt deja în toi. Iluminatul festiv a încpeut să fie montat încă de luna trecută prin municipiu.

https://realitateaoltului.ro/2017/09/29/in-slatina-se-aranjeaza-luminitele-de-craciun-nu-e-o-gluma/

Primăria va organiza mai multe acțiuni menite să aducă bucurie pentru toți slătinenii, mici sau mari: Trgul de Crăciun, Povestea lui Moș Nicolae, desaga lui Moș Crăciun și Revelion 2018.

Pentru prima dată, Târgul de Crăciun, organizat pe parcursul întregii luni decembrie,  nu va mai fi organizat de primărie, municipalitatea intenționând ca anul acesta oferta să fie mai mare și diversificată. De organizare se va ocupa o firmă specializată, licitația având loc pe 23 octombrie. La cele 10 căsuțe din lemn pe care primăria le-a pus până acum la dispoziția comercianților, se vor adăuga anul acesta încă 20, iar în fiecare seară, începând cu ora 17.00, elevi de la școlile slătinene, ansambluri folclorice, grupuri vocale, mici și mari soliști ai școlii de arte sau palatul copiilor, vor susține recitaluri, autoritățile dorind astfel să atragă cât mai mulți oameni care vor să petreacă în aer liber câteva ore și să se bucure din plin de spiritul sărbătorilor de iarnă.

Începând cu data de 10 decembrie, Moș Crăciun își va face apariția pe străzile Slatinei, în grădinițe și îi va aștepta pe colindări la sediul primăriei, valoarea cadourilor ridicându-se la 106.800 de lei.

Și anul acesta, cei care vor dori să petreacă noaptea dintre ani în stradă, vor avea parte de un Revelion cu spectacole de excepție. Dacă anul trecut Alex Velea, Irina Rimes și grupul local de folk Alutus au întâmpinat alături de slătineni noul an, cu un spectacol cu lasere, confetti și efecte speciale (flăcări, jeturi de aburi) la miezul nopții, anul acesta primăria va aduce alți artiști îndrăgiți pe scena de pe esplanadă. Tot 220.000 de lei este suma alocată pentru organizarea Revelionului 2018.