Paul Stănescu: ,,Nu am făcut facultatea de ministru,,

310

Nominalizat de conducerea partidului pentru funcția de ministru al Dezvoltării, vicepreședintele PSD și lider al organizației județene de la Olt, Paul Stănescu, a fost luat repede la întrebări de ziariștii din mass-media centrală. Și, spre deosebirea unora, a făcut față cu brio tirului de întrebări.

Una din întrebările adresate senatorului de Olt cu privire la ce-l recomnadă pentru ocuparea fotoliului de ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu a declarat:

„Probabil că domnul președinte și toți colegii mei au avut încredere în mine pentru că, de-a lungul timpului, am lucrat în administrația publică locală….Nu am făcut facultate de ministru. Dar sper să mă obișnuiesc. Am să petrec mult timp cu doamna Shhaideh. Eu am fost primul care a susținut-o și i-am spus să nu își dea demisia”, a afirmat ministrul desemnat pentru cel mai important minister al Guvernului Tudose.

Paul Stănescu răspundă nici întrebării legate de realația sa de prietenie cu președintele partidului.

„Sunt mândru de prietenia mea cu domnul Liviu Dragnea. E o chestiune  veche, de ani de zile, de când nu făceam politică”, a susținut viitorul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu.

Cât privește relația cu Mihai Tudose, Stănescu a susținut că aceasta este ,,foarte bună,,.

Paul Stănescu a fost desemnat astăzi, cu votul unanim al colegilor din CEx al PSD, drept succesorul lui Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării. Colegii săi Maeius Nica și Felix Stroe au primit gisrul colegilor pentru Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Transporturilor.

Vicepreședintele social-democraților Paul Stănescu și ceilalți colegi propuși pentru a ocupa funcțiile vacantate prin demisia lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc vor depune jurământul de credință luni, într-un ceremonial ce se va desfășura la Palatul Cotroceni.

Paul Stănescu ar putea prelua și funcția de vicepremier, deținută anterior de Sevil Shhaideh.