Campioanele europene Adina Diaconu și Irina Ciobanu, răsplătite cu câte 37.000 de lei de MTS

97

Slătinencele Adina Diaconu și Irina Ciobanu au fost premiate de către Ministerul Tineretului și Sportului cu câte 37.000 de lei. Premiul este oferit pentru medalia de aur obținută cu echipa României la Campionatul European de Tenis de Masă Seniori, Proba pe echipe, desfășurat la Luxemburg, în perioada 11 – 18 septembrie.

Ministerul Tineretului și Sportului a premiat cele 5 sportive componente ale echipei feminine a României de tenis de masă care au cucerit, la 17 septembrie, medaliile de aur la Campionatele Europene de la Luxemburg, cu suma de 185.000 lei, câte 37.000 de lei fiecare. Dintre cele cinci campioane, două sunt slătinence: Adina Diaconu și Irina Ciobanu, celelalte fiind Eliza Samara, Dana Dodean Monteiro și Bernadette Szocs.

Ieri, la sediul MTS au participat la premiere doar Daniela Dodean, Eliza Samara,  Szocs Bernadette, antrenorul Viorel Filimon și președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristi Romanescu.

“Cu mândrie și sinceritate, felicit echipa feminină de tenis de masă, campioane europene și campioanele inimilor noastre. Ați scris istorie cu performanța voastră, ne-ați făcut mândri și ați demonstrat că sunteți o echipă de aur. Aveți un viitor frumos în față, un viitor de campioane și sunt convins că veți mai avea rezultate remarcabile, chiar la nivel mondial”, a fost mesajul ministrului Tineretului și Sportului, Marius Dunca.

Este cel de-al patrulea titlu european pe echipe la feminin pentru România, după cele din 1992 (Stuttgart), 2002 (Zagreb) și 2005 (Aarhus).

Banii vor fi virați după rectificarea bugetară, până în 15 noiembrie.