Numărul mare de morți și răniți la SARU impune separatoare de sens. Sugestia senatoarei Mirea, discutată la ministerul Transporturilor

870

Montarea unor separatoare de sens pe porțiunea drumului DN 65 în zona Pădurea Sarului argumentând că acolo se înregistrează un număr mare de decese și răniți din accidente auto având drept cauză ciocnirea vehiculelor circulând din sensuri opuse, a fost soluția propusă de senatorul de Olt Siminica Mirea ministrului Transporturilor. În răspunsul oferit, ministerul arată că ia în calcul această propunere.

Drumul European E 574 este unul dintre  punctele negre ale Oltului, în zona Pădurii Sarului, între Slatina şi Balş, fiind înregistrate numeroase accidente grave. Pentru reducerea numărului de accidente, senatorul de Olt Siminica Mirea a solicitat ministrului Transporturilor montarea unor separatoare de sens.

https://realitateaoltului.ro/2017/04/24/accident-la-saru-3-victime-incarcerate-doi-copii-preluati-de-ambulanta-in-soc-cardio-respirator/

25 de răniţi şi 10 morţi este bilanţul trist înregistrat numai de la începutul acestui an pe porţiunea de drum european 574 din zona Pădurii Saru. „Sancţiunile nu opresc drumul spre tragedii!”, a atras atenţia ministrului Transporturilor senatorul de Olt Siminica Mirea, parlamentarul oltean solicitând montarea de separatoare de sens în zonă.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/11/accident-grav-la-saru-o-victima-prinsa-intre-fiarele-contorsionate/

https://realitateaoltului.ro/2017/07/15/accident-cu-8-victime-la-saru/

Răspunsul ministrului aduce speranța că aceste separatoare de sens vor fi luate în discuție și amplasate pentru a se încheia lista accidentelor rutiere grave din această zonă.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/07/accident-grav-la-padurea-sarului-trei-autoturisme-implicate-sase-persoane-ranite/

https://realitateaoltului.ro/2017/05/05/accident-grav-in-padurea-de-la-saru-doi-oameni-au-ajuns-la-spital/

Întrebarea adresată luna trecută ministrului de către parlamentarul de Olt, recent fiind înregistrate alte accidente în zonă, iar numărul deceselor şi rănirilor crescând: