De Ziua Recoltei, fermierii au rămas fără produse la Slatina

181

Produse bune, vânzare pe măsură. Standurile fermierilor veniți în imensa piață improvizată pe esplanada Slatinei au rămas goale la Ziua Recoltei.

Legume și fructe, brânzeturi, miere și produse din carne, toate pe Esplanada din Slatina. Ziua Recoltei sau Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost sărbătorită pentru prima dată la Slatina, adunând pe esplanadă circa 120 de fermieri olteni. Produse numai unul și unul, care au atras cumpărătorii numaidecât, deși unele prețuri au fost mai mari decât cele din piață. Cumpărătorii au apreciat faptul că produsele sunt aduse direct din grădină, așa că nu s-au târguit.

Ziua Recoltei s-a dovedit una cu vânzare bună pentru fermieri care s-au văzut repede cu lăzile goale, mai-mai să-l întâmpine fără produse și pe ministrul Agriculturii. Noroc că acesta a sosit mai devreme la Slatina decât ora prognozată.

Ministrul Agriculturii, față-n față cu fermierii olteni. Află cum l-au primit

Cea de-a doua zi de Ziua Recoltei a fost astăzi mai mult inexistentă, doar standurile cu brânzeturi și produse din carne mai având marfă. În cortul destinat legumelor și fructelor, până-n ora prânzului nu au mai rămas decât doi fermieri. În rest, lădițe goale. Fermierii nu se așteptau să aibă atâta succes și să vândă toată marfa. O recunoaște chiar unul din organizatorii evenimentului. „Legea spune că Ziua Națională a Produselor  Agroalimentare Românești se organizează doar o zi. Noi ne-am gândit că tot aducem oamenii din tot județul și, ca să poată vinde toată marfa, să organizăm două zile  Ziua Recoltei. S-a vândut tot ce se culesese, fermierii neputând aduce nici cantități foarte mari întrucât înainte au fost zile cu ploaie și nu s-a putut intra pe teren la recoltat”, a declarat Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt.