Ziua Recoltei, sărbătorită în mai multe localități oltene

191

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești este sărbătorită astăzi nu numai în capitala Oltului, ci și în alte localități oltene. Una dintre cele mai frumoase manifestări este organizată la Brastavățu.

Ziua Recoltei este serbată astăzi la Slatina, pe esplanadă, unde circa 100 de fermieri își expun produsele, fiind așteptat să participe la manifestare chiar ministrul Agriculturii, Petre Daea. Nelipsită este voia bună, întreținută de soliștii Ansamblului Profesionist Doina Oltului. Însă nu numai capitala Oltului sărbătorește Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, ci și alte localități oltene.

Printre cele mai frumoase manifestări destinate Zilei Recoltei se numără cea organizată de Primăria Brastavățu. În fața căminului cultural din comună, cu mic cu mare, locuitori din toată zona s-au adunat să sărbătorească.

“Astăzi ne bucurăm de roadele pământului, de recolta bogată a acestui an, de roadele muncii locuitorilor comunei noastre și a celor învecinate. Ne-am adunat să sărbătorim Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești așa cum se cuvine: cu o expoziție de fructe, legume, cereale, dar și cu voie bună, în stil tradițional, de la petrecerea comunei nelipsind costumele populare, dansul și cântul moștenit din bătrâni.”, a declarat primarul comunei Brastavățu, Cici Constantin Oprea.

Ziua Recoltei este organizată și în comuna Ianca, dar și în orașul Corabia.

În cel de-al doilea municipiu al Oltului, se va sărbători la finele săptămânii. Primăria și Consiliul Local al Municipiului Caracal împreună cu Autentic  Events organizează de vineri până duminică „Zilele Recoltei în Olt-Romanați”.  Evenimentul se va desfăşura în centrul municipiului- Piaţa Primăriei. Voia bună va fi întreținută de artiști îndrăgiți de muzică populară, printre care Ionuț și Gabriela Ciobanu, Zorina Bălan, Marius Măgureanu, Emilia Dorobanțu, Cristian Rizescu, dar și artiști pe placul tinerilor.