Polițiștii au dat lecții în școli despre siguranța rutieră

85

 Ziua siguranței rutiere a încheiat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.  Polițiștii olteni au desfășurat acțiuni de informare și prevenire în școlile din județ.

În perioada 2-6 octombrie 2017, la nivelul Poliției Române s-a desfășurat Săptămâna Prevenirii Criminalității – a doua ediție din acest an și a 13-a ediție desfășurată în cadrul campaniei.

Ultima zi a evenimentului, vineri, 6 octombrie, a fost dedicată siguranţei rutiere, ocazie cu care, polițiștii rutieri și cei de prevenire au desfăşurat acţiuni de informare a cetăţenilor privind principalele cauze şi condiţii care conduc la producerea de accidente, la nivelul judeţului Olt.

„Polițiștii au fost prezenți în școlile din județ, desfăşurând activităţi informativ preventive, în scopul conștientizării copiilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră. Prin prezentarea unor recomandări rutiere, într-o manieră interactivă, polițiștii rutieri au reușit să capteze interesul micuților, urmărindu-se reducerea numărului de victimizare a acestora în accidentele rutiere. Copii, elevi, tineri, profesori, părinți, vârstnici, cu toții au primit recomandări utile pentru o viață lipsită de evenimente neplăcute.”, arată IPJ Olt.

Mai puține accidente, mai mulți morți