Cititorii fideli pe timpul vacanței, premiați de Biblioteca Virgil Carianopol

72

Elevii care au trecut pragul bibliotecii municipale din Caracal pe perioada vacanței de vară, lideri la împrumuturi, au fost premiați la finele săptămânii trecute.

Prima bibliotecă din județ care-și premiază cititorii fideli este Biblioteca Virgil Carianopol, dând astfel un impuls generației tinere de a reveni la lectură și motivându-i pe elevi să intre în competiție. La finele săptămânii trecute, biblioteca din Caracal a organizat premierea concursului „Cel mai fidel cititor”, concurs adresat elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, care frecventează secțiile de împrumut ale bibliotecii – Adulți beletristică, Carte în limbi europene și Copii.

Perioada de referință pentru calcularea numărului de cărți împrumutate a fost 1 iulie- 15 septembrie, documentul care a stat la baza stabilirii clasamentului fiind fișa-contract de împrumut, unde sunt menționate numărul cărților, autorii și titlurile. De asemenea, au fost luate în considerare și lecturile parcurse de copii în cadrul proiectului cultural „Biblioteca de vacanță”, desfășurat în perioada 1 iulie-31 august.

20 de elevi au primit premii în cărți, obiecte de papetărie și dulciuri.

Biblioteca Virgil Carianopol deține un fond de carte de 75.000 de unități.

Biblioteca din Caracal, restaurată cu fonduri europene