Varujan Vosganian își lansează la Slatina “Copiii războiului”

178
image description

Poetul, prozatorul, vicepreședintele Uniunii Scriitorilor și deputatul  Varujan Vosganian îşi va lansa și la Slatina volumul „Copiii războiului”. Autorul se va întâlni cu slătinenii luni, la Biblioteca Județeană Ion Minulescu.

„Copiii războiului”, volum ce se bucură de numeroase recenzii pozitive din partea specialiștilor, apărut la Polirom în anul 2016 și în ediție digitală, va fi lansat și la Slatina. Autorul Varujan Vosganian vine în fața slătinenilor pe 9 octombrie, la eveniment participând ca invitați scriitorul Paul Aretzu și ziaristul Dumitru Sârghie, iar Florin Cârstea, directorul Bibliotecii, va modera dezbaterile prilejuite de lansarea cărții.

„Copiii Războiului”se doreşte a fi o reconstituire a unor fragmente din istoria României de la cel de-Al Doilea Război Mondial până la începutul anilor 2000, reuşind să surprindă totodată şi drama individului care, după război şi după pre-facerile ideologice din societatea noastră, nu mai găseşte libertatea nici în societate, nici în sine.

Volumele de poezii și proză scrise de Varujan Vosganian, considerate de specialiști capodopere literare,  au fost premiate sau nominalizate la importante premii. A scris: Şamanul albastru, Ochiul cel alb al reginei, Iisus cu o mie de braţe,  Cartea poemelor mele nescrise, Statuia comandorului, Cartea şoaptelor, Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri.