Scrisă pe tărâm iberic, lansată pe tărâm natal. Marin Trașcă prezintă cititorilor ”Noaptea strugurilor amari”

103

Plecat pe meleaguri iberice cu mai bine de un deceniu în urmă, jurnalistul și scriitorul Marin Trașcă prezintă cititorilor de pe meleaguri natale un nou volum. ”Noaptea strugurilor amari” va fi lansat săptămâna viitoare la Slatina.

„Un volum cât zbuciumul celor plecați razna pe cinci continente pentru a înlocui golul din buzunar cu cel din suflet! Un volum care a așteptat zece ani până să vină în fața cititorilor! Vă aștept cu drag și respect!”, este invitația pe care o adresează tuturor oltenilor jurnalistul și scriitorul Marin Trașcă.

Autorul se întoarce acasă pentru a-și lansa volumul ce cuprinde editoriale scrise și apărute în săptămânalul ”Noi în Spania”. Vine în fața publicului familiarizat sau nu cu scrierile sale, a prietenilor și foștilor colegi joia viitoare. ”Noaptea strugurilor amari” va fi lansat pe 12 octombrie, ora 11.00, la Biblioteca Județeană Ion Minulescu Slatina, fiind prezentată de artistul plastic Tudor Șerbănescu și directorul editurii Armonii Culturale- Gheorghe Stroia.

Marin Trașcă, o mândrie pentru comunitatea de români din Madrid atât ca formator de opinie, cât şi ca scriitor, a ajuns în urmă cu mai bine de un deceniu în țara lui Don Quijote cu o „căruță” plină cu vise, cum de altfel a intitulat volumul său de poezii ce s-a bucurat de aprecieri și în rândul spaniolilor. Anul trecut, Traşcă s-a prezentat în calitate de scriitor și pe meleagurile românești, lansând la Slatina romanul autobiografic „El desconocido” / Necunoscutul şi volumul de versuri „Căruţa cu vise”.

Scriitorul s-a născut în anul 1954, în comuna Osica de Sus, a debutat în anul 1988 în poezie, iar ca ziarist a scris la mai multe ziare din Olt, apoi  a lucrat în Spania la „Noi în Spania”, „Român în lume”, Radio Pro Diaspora, iar în prezent lucrează la Periodista Digital.