Oltul intră în COD GALBEN de ploi

247

Județul Olt este mâine și duminică sub avertizare meteorologică Cod Galben de ploi  însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Weekendul acesta se anunță unul friguros și ploios pentru olteni. Meteorologii avertizează că temperaturile scad cu 15 grade, iar la munte, va fi iarnă în toată regula, ninsoare și chiar viscol. România va fi lovită de un val de aer polar care vine din Atlantic și care va afecta și sudul țării, pentru care sunt prognozate  ploi și vânt puternic.

Mâine NINGE în România. Toată țara, lovită de un val de AER POLAR!

Dacă astăzi vremea rămâne caldă la noi, cu maxime de 25-26 de grade, mâine Oltul este vizat de ploi abundente și vânt. ANM a emis o avertizare meteo de Cod Galben pentru Olt, în intervalul 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00.

„În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40…50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50…60 km/h. În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.”, avertizează ANM.

Meteorologii spun că temperaturile vor scădea accentuat și în regiunile sudice, estice și centrale unde, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă, va fi o vreme rece.