Burse Bartolomeu pentru liceenii și studenții deștepți, dar nevoiași

90

Liceenii și studenții olteni care provin din familii cu venituri mici, copii mulți, părinți divorțați sau decedați, situații delicate social și financiar, pot accesa bursele lunare oferite anual de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu“. Bursele se acordă pe bază de concurs de dosare în funcție de punctaj, iar pentru studenți și masteranzi pe bază de proiecte de cercetare. Dosarele se depun până la 22 octombrie.

Dacă în urmă cu câțiva ani Oltul avea un singur bursier Bartolomeu, anul trecut jumătate din bursele destinate elevilor au fost câștigate de elevi de la Caracal și Corabia. Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a anunțat deschiderea unui nou concurs pentru cele 34 de burse oferite în acest an școlar și universitar:

  • 18 burse pentru elevi, în valoare de 200 lei pe lună
  • 12 burse pentru studenți, în valoare de 300 lei pe lună
  • 3 burse de cercetare pentru masteranzi, în valoare de 300 lei pe lună
  • 1 bursă de cercetare pentru doctorat, în valoare de 400 lei pe lună

Bursele pentru elevi, studenți și masteranzi se acordă pe o perioada de 9 luni, iar bursa pentru doctorat pe o perioadă de 12 luni, începând cu 1 noiembrie 2017. Masteranzii și doctoranzii vor trebui să prezinte un proiect de cercetare pe o temă interdisciplinară, din domeniile propuse: teologia și interpretarea științelor, teologia și bioetica, teologia și mediul înconjurător, teologia și artele, teologia și lumea.

22 octombrie este termenul limită pentru depunerea dosarelor, direct sau prin poștă, 31 octombrie data de afișare a rezultatelor, 2 noiembrie- contestații și rezultate finale.

Fondul alocat anul este este de 77.700 lei, iar până în prezent fundația a acordat 295 de burse.

Anul trecut, 9 din cei 18 bursieri elevi au fost de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal şi „A.I. Cuza“ Corabia.

Fundația a luat ființă în 2008, bazele acesteia fiind puse de către Mitropolitul Bartolomeu din banii obținuți din vânzarea locuinței pe care o deținea în Capitală, acesta retrăgându-se după pensionare la Mănăstirea Văratec.