Se cer nominalizări pentru Premiul Mentor pentru excelență în educație

130

De Ziua Internațională a Educației, MOL România și Fundația pentru Comunitate amintește celor care cunosc un profesor de excepție sau un antrenor că pot să-l nominalizeze pentru Premiul Mentor pentru excelență în educație. 31 decembrie este ultimul termen de nominalizare. Distincția a fost câștigată anul trecut din Olt de către antrenorul Petre Arnăutu.

Slătineanul Petre Arnăutu se numără printre cei 10 laureaţi din ţară ai Premiului Mentor pentru Excelență în Educație, ediția a 7-a, 2016. A obţinut cu sportivii pe care i-a pregătit în cei circa 37 de ani de antrenorat sute de medalii şi zeci de campioni balcanici, europeni şi mondiali. Antrenează cei mai buni jucători de tenis din ţară, iar excelenţa în educaţie i-a fost recunoscută prin programul Mentor.

Anul acesta, alți 10 profesori și antrenori vor fi premiați, printre care se pot număra și olteni. Depinde de cei care-i cunosc pe dascălii excepționali să-i nominalizeze. „Cunoașteți un profesor bine pregătit profesional, devotat, entuziast, care a susținut pregătirea școlară a copilului dumneavoastră, organizând cercuri de specialitate, susținându-l la concursuri, dându-i sfaturi utile pentru dezvoltarea talentului său? Cunoașteți un antrenor, care a descoperit talentul copilului dumneavoastră și care l-a ajutat să-şi dezvolte aptitudinile în domeniul sportiv cel mai potrivit pentru el? Vă mai amintiți un profesor, care v-a lansat în carieră și la care v-ați putut întoarce oricând pentru sfaturi și sprijin profesional? Ajutați-ne să-i găsim pe cei mai buni dintre acești profesori, antrenori, mentori!”, este apelul lansat de către Mol România și Fundația pentru Comunitate. Termenul de  nominalizare 31 decembrie 2017.

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă acelor profesori sau antrenori care au descoperit și au lansat tinere talente și le-au sprijinit primii pași atât intelectual cât și moral. Excelența educativă a acestor profesori antrenori, mentori a condus generații întregi spre succes, activitatea lor a rămas însă în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura efortului depus.În cadrul programului, lansat prima dată în 2010, anual sunt premiați 10 profesori și antrenori, premiul constând dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi, și o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Petre Arnăutu – Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie